onsdag 9. januar 2013

Det lille landet som glemte det var annerledes .Det var en gang et pitte lite land som var helt annerledes enn andre land. Ja det var innbyggerne i dette landet riktig så stolte av .
Sammen hadde innbyggerne kjempet seg gjennom mang en krig og pest og plage, karrig jord og hardt vær . Men samholdet og folkeskjela var sterk . Ikke noen kunne knekke dette landet , selv ikke at det ble herset med og bestemt over av andre stater.
Mangt har dette lille annerledes landet måtte tåle.
Stolt var man da siste verdenskrig var slutt, nå skulle landet bygges opp på nytt .
Og sammarbeid og kampånden var der , tjohi hvor det gikk .
Landet det ble riktig bra, ja ære og berømmelse fikk de masse av .
Det ble skoler og sykehus og gratis helsehjelp til de som trengte sånnt. Pensjon til den som var for gammel til å jobbe , ja til og med de som var for syke til å jobbe fikk en pensjon . Veier og bil ble det mange av . Og alle fikk så mye at det hadde det så helt utrolig bra .
Ja det var flotte saker som dette landet fikk til . 
Og til og med utenfor landets grenser ble det sånn at dette landet gikk forann med sin pågangs ånd .
Det var fredsmegler og lånte villig vekk av overskudd fra den digre penge sekk.
Fremdels hadde landet den gode ånd , den som handler om å bry seg om  og dele fra sitt hjerte .De sprede glede rundt om kring og var stolte av sitt annerledes sinn .
Men et sted på veien mistet det sin glød. Ja det skjedde jo ikke brått, men sakte snek det seg inn i sjel å kropp.
Det skummle virus tok helt overhånd, for ingen medisin mot dette finns, når penga går til hjerte forsvinner hjernen som en vind. Og forgifter alle sjeler den kan nå .
Ikke fikk de penger nok og allt måtte hele tiden være nytt og flott.
Og  gleden ved å dele forsvant vel også ganske brått, for det ble viktigere å vise at en er stor og flott. 
Det er riktig trist å se hvor dette landet har glem at det var annerledes og flott. Hvor en stod på sine meninger og  gjorde det som var godt. I steden har det blitt en saue flokk som følger  pengevalsen og breker ivrig med  for 5 min på tv og en million eller to, eller tre  .For nå skal absolutt allt gå med profitt. Der  likhet og brorskap er helt glemt .  Å hjelpe de svake, og stå opp for sin sak det er en ting de har glemt . Det var dette som gjorde dette landet så godt. Omsorg og gled er byttet ut med penger og makt .  Det er helt hjerte rått
 La oss håpe at annerledes landet snart vil forstå .

Ingen kommentarer: