onsdag 26. oktober 2011

Hvem er Noen ?

Her i Norge har det vært slik at  det ofte blir til at de som har minst , stadig opplever at de blir fra tatt goder . Og det befolkningen roper om at  nå må det bli slutt og at noen må gjøre noe !
Ja politikerne de  skulle hatt sparken alle sammen og staten er en tyv  ol høres stadig .
Men så var det gammla da som  begynte å tenke etter ????  Hvem er nå denne noen som skal si fra ?  eller gjøre noe ? Har dere hørt om denne Noen ??? Helt sikkert . Men vet dere hvem han er ?  Nei det gjorde ikke jeg heller .
Så ble det mere fundering  ,  hvem er det egentlig som bestemmer her i Norge ?  Er det vi som bor her ? Ja er det ikke det ?  Og hvem er staten ? er det ikke egentlig oss?  For staten er jo ingenting uten folket . Og har vi ikke selv valgt de politikerne vi vil skal styre dette landet ? Jo vil du si  , ikke sant , men de gjør jo bare som de vil etter valget ikke sant !
Men da blir spørsmålet  hvem er det som godtar at de gjør som de vil da ?  Ja akkurat det er jo deg og meg det ............ ups  Men noen må jo si fra at slik vil vi ikke ha det .
Det finnes nok en å annen Noen , men det er ikke mange av de . De fleste av oss er mere enn happy med å komme oss hjem til den varme gode stua vår etter  endt arbeidsdag. Skru på tv å se nyhetene og så sier vi medfølende at det var jo helt forferdelig og at noen må da se og ordne opp i det . Vi er jo et rikt land  vi burde ha penger til sykehjem ,  gratis legebehandling og tannlege . Nok  hjelp til barnevernsbarn . Penger til sykehus og rusomsorg  og slikt som det stadig kuttes i fordi det ikke er mange nok Noen som roper  og sier i fra at slik vil vi ikke ha det .
Vi klager å syter på politikere og andre som bestemmer i samfunnet vårt , uten å tenke på at vi faktisk er en del av det  hele . Stilltiende godtar vi at de skvalter og valter med våre ressusjer  og  gir mer til seg selv og minst til de som egentilg trenger det mest .
Det er utrolig behagelig å lene seg tilbake i sofaen å håpe på at Noen skal dukke opp å protestere for oss . At noen skal få til en forandring. og mens vi venter følger vi saueflokken BÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆ  Og lever lykkelig vidre i den tro at Noen nok kommer å ordner opp .

Men hvem er så denne Noen ?  Staten er det ikke for  vi er jo staten altså er vi alle staten , og Norge er  et land og uten oss er Norge bare et stykke med jord .   Så hva er det da som gjør at landet vårt er  slik det er ?  Og hvorfor er det ikke Noen som gjør noe med det ?
Jeg har lurt på det mange ganger ....... Ja hvorfor kan ikke den Noen komme her å ordne opp .
Jeg vil jo at  ting skal forandres , men jeg har lenge ventet på Noen som skal forandre på det . Har du også sier du ?  hmmmmmm 
Vi ble vel enig om  at det var vi som bestemte hva som skal skje i landet vårt ?
Men at politikeren gjør som de vil alikevel . Men hvem er det som er ansvarlig for at  de  gjør som de har lovet ? jo det er  jo deg og meg det , for det er vi som har valgt dem .
Og at Noen skal komme å si fra at det der finner vi oss ikke i , hvem er ansvarlig for å finne denne noen ?  Jo det er vist deg og meg det også , fordi vi  er alle en del av  Norge  .
Men hvis vi ikke er enig så må vi alle bli ansvarlig for å si i fra .  Vi kan ikke sitte på rompa å vente på at noen skal begynne først . Vi er alle den Noen  som skal og må si fra . ellers er vi  med på å bestemme at det er rett at vi tar fra de som har  minst og gir til de som har mer enn  nok fra før .
Hvor lenge skal vi i Norges befolkning  gå med skylapper og  følge saueflokken . Hvor lenge skal vi godta at de som er valgt til å styre landet vårt gjør som de vil ?
Jo helt til vi skjønner at Noen er deg og meg det !
Og et sted må vi begynne så  det er nok enklest og begynne med seg selv  først . Når sa du sist fra når du så noen bli urettferdig behandlet ?
Og hvor mange ganger har du unlatt å gjøre noe fordi du håpet at noen ville komme å ordne opp i det ?
Det er ikke det at jeg mener det er mange dårlige folk her i landet langt der i fra. Men vi har  sluttet å si i fra . Vi bryr oss for mye om oss selv og hva vi får i lønningsposen og glemmer å tenke på alle de som slettes ikke har det så godt i dette verdens 3. rikeste land .
Jeg  har i alle fall tenkt å slutte å vente på denne Noen  som skal orden opp for meg .
Ha en riktig tankefull kveld !

Ingen kommentarer: